Izaberite sebe ljubimca- ručno rađenu mačku
MNE  ENG  RUS
Vijesti
Crna gora u zimski period   Više Dan mačaka   Više Otvaranje novog prostora   Više
Sve vijesti
Ko smo mi?
Сats of Kotor - je umjetnička galerija ručnih radova, koja predstavlja predmete sa likom mačke, kao neslužbeni simbol starog grada Kotora. Svaki posjetioc može pronaći ovdje neobičan suvenir za sebe ili interesantnu sitnicu za prijatelje, koja čuva toplinu rada ruku domaćih majstora. Ovi majstori se dive starom Kotoru sa uskim živopisnim ulicama i paperjastim stanovnicima Kotora. Ljudi nas lako mogu pronaći - Galerija je smještena u zgradi iz XVI vijeka, 50 m od glavnog ulaza na tvrđavu Sv. Jovan - blizu Trga mačaka sa svojom velikom okruglom fontanom.

 

Ali sada, ne morate do nas letjeti, ploviti ili voziti. Mi vrtuelno dočekujemo svoje goste, 24h dnevno, 7 dana sedmično. Naša vrata su otvorena ... izvolite!

Zašto mačke?

Mačke žive u Kotoru vjekovima i štite grad od vječnih ljudskih neprijatelja - pacova i miševa, koji žive ispod popločanog starog kamenog sloja - grad se nalazi pored dvije male rijeke i mnogo izvora.

Davno ( u XV i XVI v. ) mornari su namjerno donosili mačke, koje su poznate kao dobri lovci miševa i zmija, koji su često silazili niz najbliže brdo. Zato su se egipatska sfinga, ruska plava i sijamska mačka pojavile u Kotoru. Vjekovima, vrste mačaka su se mješale, a samo najbolje prilagođene životinje su preživjele. Sada možemo gledati ne samo slatke kućne ljubimace na ulicama grada, nego jake, pametne i lukave mačke s izduženim tijelom, visokim nogama i kratkim krznom. To je razlog zašto su mačke postale svojevrsni simbol grada, koji kombinuje jedinstvenu mješavinu različitih kultura, koji je preživio uprkos ratovima, opsadama i zemljotresima.


Copyright Cats of Kotor 2013